În timp ce Ucraina cheamă România la negocieri, agricultura românească este falimentată! - Alina Alupoaei

    Ești aici!-
  • Acasă
  • -Noutăți-În timp ce Ucraina cheamă România la negocieri, agricultura românească este falimentată!

În timp ce Ucraina cheamă România la negocieri, agricultura românească este falimentată!

Ucraina, prin vocea lui Dmitro Kuleba (ministrul ucrainean de externe), anunța faptul că îl așteaptă pe Petre Daea (ministrul român al agriculturii) la negocieri în scandalul cerealelor. Dovadă de tupeu maxim al Ucrainei.
În condițiile în care, România a ajutat Ucraina (și) în problematica cerealelor, Ucraina invită autoritățile de la București la negocieri??? Păi, ce fel de negocieri ar putea exista? Adică, de ce România, prin impostorii aflați la guvernare, ar trebui să dea curs unei asemenea invitații? Oare, nu Ucraina ar fi trebuit să solicite discuții pe acest subiect și, nicidecum, să invite la negocieri? Ce să se negocieze? Exterminarea agriculturii românești?
Până la urmă, ajutorul pe care România l-a acordat Ucrainei (cel puțin în ceea ce înseamnă cerealele!) a condus la vulnerabilizarea producătorilor agricoli români. La falimentarea lor! Și, cu toate acestea Ucraina invită România la negocieri. Această atitudine nu numai că este sfidătoare și lipsită de orice curtoazie diplomatică, dar arată și măsura în care România este percepută de celelalte state. Din păcate, România a devenit un stat eșuat și lipsit de orice urmă de suveranitate! Și, asemenea „aroganțe” (din partea Ucraine, a Bruxelles-ului, a Franței etc.) sunt „normalități”.
Ucraina nu are dreptul de a invita România la negocieri în ceea ce privește problematica cerealelor. Are obligația de a respecta decizia României. Atât. Această atitudine sfidătoare a Ucrainei ar fi trebuit imediat sancționată de autoritățile de la București. Dar, autoritățile de la București se bucură că Ucraina, în sfârșit, ne-a invitat (sau convocat!) la negocieri…
Poate că ar trebui să ne reamintim de câteva decizii recente ale Ucrainei, cum ar fi interzicerea dreptului minorității de români. Decizie pe care Ucraina a luat-o și a închis subiectul. Fără nicio explicație! A avut România vreo reacție? Nimic! Tăcere totală! La fel și în cazul Bâstroe.
Mai mult, în problematica cerealelor, deși producătorii români sunt vulnerabilizați și duși în pragul falimentului, Guvernul PSD-PNL-UDMR, prin vocea lui Bogdan Aurescu, ministrului român de externe, promite că România va continua să ofere întregul sprijin Ucrainei.
Între timp, Petre Daea a venit în Parlamentul României unde a vorbit ca să nu… tacă! De la cormorani și până la jurnalul lui zilnic…
Însă, în stilul caracteristic, Petre Daea a anunțat, triumfal, că România nu va interzice importurile de cereale din Ucraina, dar va introduce taxe vamale pentru cantitățile care depășesc un milion de tone.
Întrebarea care se pune este: de ce nu a implementat până acum această inițitivă? A așteptat, cumva, ca agricultorii români să falimenteze? Sau, poate, că acum Bruxelles-ul ori Ucraina au permis României să mimeze protejarea agriculturii românești?

Lasă un comentariu