Alina Alupoaei - Protestele fermierilor pradă de război pentru Șoșoacă!

    Ești aici!-
  • Acasă
  • -Noutăți-Protestele fermierilor pradă de război pentru Șoșoacă!

Protestele fermierilor pradă de război pentru Șoșoacă!

Protestele fermierilor pradă de război pentru Șoșoacă!

Așa cum am mai menționat și cu alte ocazii,  senatoarea Șoșoacă face un joc cel puțin interesant. Dacă la momentul dezbaterii și votării legii bugetului de Stat, atenția publică s-a îndreptat către scandalul dintre senatoarea Șoșoacă și deputatul Simion, astăzi, în plină desfășurare a protestelor transportatorilor și fermierilor, apare o nouă manifestare a jocului.

Senatoarea Șoșoacă a solicitat aviz de protest pentru transportatori și fermieri, iar Nicușor Dan a aprobat imediat. Acest demers ridică semne de întrebare. Oare fermierii și transportatorii nu erau capabili să semneze o hârtie prin care să solicite aprobarea protestului? Puțin probabil. În fond, solicitarea nu presupune obligativitatea de a deține cunoștințe solide de drept. Deci, dacă doreau cu adevărat, o puteau face și ei.

Mai mult, din faptul că senatoarea Șoșoacă a cerut și Nicușor Dan a aprobat să înțelegem că acceptul de protest nu se putea obține decât prin semnătura senatoarei Șoșoacă? Din nou fals!

Confiscarea protestelor sau jocuri politice făcute de senatoarea Șoșoacă?

Din punctul meu de vedere, un scenariu care stă în picioare este că senatoarea Șoșoacă, sub legenda că luptă împotriva abuzurilor Statului asupra unor categorii, încearcă să valorifice în plan electoral acest demers. Acesta este argumentul cel mai puțin toxic, lipsit de moralitate și etică, dar cel mai puțin toxic.

Un alt scenariu este că senatoarea Șoșoacă vrea să decredibilizeze protestul. De ce? Din simplul fapt că niciun protestatar, fie el mișcare sindicală sau ONG, nu dorește etichetarea politică pentru că demersul său (justificat sau nu!) își pierde din autenticitate. A nu se înțelege că protestatarii nu caută sprijinul sau susținerea partidelor politice. Caută, însă nu din poziția de participant la proteste. Ci din cea de propagator al mesajelor/revendicărilor lor. Și, prin alipire (obținerea autorizației de protest!), la nivelul imaginii publice se propagă ideea că senatoarea Șoșoacă este organizatorul. Deci, protestul în sine este aruncat în aer. Cel puțin din punctul de vedere al credibilității revendicărilor.

Concluzie

În concluzie, dacă scenariul doi este cel mai apropiat de adevăr, atunci pentru cine joacă senatoarea Șoșoacă?

Lasă un comentariu