România falșilor profeți - Alina Alupoaei

România falșilor profeți

În timp ce falșii profeți ai patriotismului românesc susțin legi care protejează companiile străine, Italia ne oferă o lecție despre ce înseamnă dragostea de țară!
Premierul Giorgia Meloni (reprezentant al Fratelli d’Italia) protejează alimentele tradiționale în fața ”inovațiilor tehnologice” considerate a fi dăunătoare. Ministerul italian al agriculturii și-a schimbat numele în „ministerul agriculturii și al suveranității alimentare”. Știu… partid eurosceptic, narative periculoase. Însă, în același timp, decizii corecte pentru cetățeni!
Produsele alimentare “alternative” (cele din făină de greieri, larve, lăcuste etc.) vor fi plasate pe rafturi special amenajate, astfel încât cetățenii italieni să cunoască adevărul despre ingredientele inovatoare utilizate.
„Produsele de laborator, în opinia noastră, nu garantează calitatea, bunăstarea și protecția culturii noastre, a tradiției noastre”, a declarat ministrul Francesco Lollobrigida.
Deci, guvernul italian se supune deciziei Comisiei Europene de a aproba consumul de produse alimentare sintetice, dar alege să protejeze patrimoniul gastronomic italian prin interzicerea utilizării acestor ingrediente în produsele tradiționale (pizza, paste etc.).
În cazul României, oare va avea cineva curajul să inițieze un asemenea act normativ care să prevadă interzicerea utilizării ingredientelor sintetice în produse tradiționale precum cozonacul sau pasca? Știți, acele produse tradiționale pe care bunicii, în ignoranța lor, le pregăteau din făină de grâu și nu din făină de gândaci… Sau rămânem cu Daea și impostorii clasei politice din România pentru care decizia UE este literă de lege chiar dacă este împotriva românilor?

Lasă un comentariu