Am avut dreptate! Prevederile din Codul de Urbanism, PLx 418/2023., schimbă regimul de proprietate! - Alina Alupoaei

    Ești aici!-
  • Acasă
  • -Noutăți-Am avut dreptate! Prevederile din Codul de Urbanism, PLx 418/2023., schimbă regimul de proprietate!

Am avut dreptate! Prevederile din Codul de Urbanism, PLx 418/2023., schimbă regimul de proprietate!

Am avut dreptate! Prevederile din Codul de Urbanism, PLx 418/2023., schimbă regimul de proprietate!

Într-un final, autorii acestei propuneri legislative fac pasul în spate și vor „reconsidera” articolele problematice.

Prin urmare, dacă acceptăm faptul că PLx 418/2023 este un nou „jalon” al PNRR și poate fi „reconfigurat”, atunci înseamnă că și în cazul celorlalte PLx-uri (tot „jaloane”) lucrurile ar fi putut fi nuanțate și negociate în sensul apărării interesului național și al cetățenilor. Însă, sub narativul deficitului bugetar, al măsurilor fiscale și al reformei sistemului de pensii, guvernanții au plecat la Bruxelles, aparent, cu ideile lor și s-au întors, în cel mai autentic stil tip colonie, cu foaia de parcurs redactată de Comisia Europeană.

Cu alte cuvinte, dacă în celelalte situații parlamentarii au pus „batista pe țambal”, înseamnă că au fost complici la respectivele decizii. Mai mult, acest pas în spate demonstrează clar că vocea cetățenilor contează. Și, mă gândesc, ar fi păcat să ne bucurăm doar cu o victorie de etapă și nu cu câștigarea „finalei”  și câștigarea medaliei de… aur. Până la urmă românii și România merită să câștige AURul!

Pentru a nu exista exaltați care să mă acuze de putinism sau conspiraționism, atât calitatea de stat membru UE, cât și NATO înseamnă beneficii pentru România. Însă, maniera prin care politicienii înțeleg să negocieze este lipsită de orice viziune și dorință de a face România puternică, demnă și inteligentă. Ei se mulțumesc să fie „felicitați sau apreciați de parteneri”, însă nu înțeleg că aprecierea trebuie să vină din partea cetățenilor. Ei se prezintă drept lideri pe care nimeni nu îi recunoaște. Spun doar că sunt lideri și vântură tot felul de idei prin care, chipurile, redau speranța românilor. Ei care, timp de 30 de ani, au fost cei care au distrus speranța românilor. Adică, tot un fel de lideri. Dar nu ai comunității, ci ai imposturii. La fel ca falșii profeți care vorbesc în numele unei majorități…

Lasă un comentariu